WETLANDS

Onder de hoogtepunten van de klassieke Transsahara-reis bevinden zich veel wetlands, zoals de Banc d'Arguin en de Senegal-delta. De wetlands-reis concentreert zich op deze gebieden. 

In tegenstelling tot de Transsahara-reis, die van noord naar zuid en van zuid naar noord voert, is de Wetlands-trip een circuit met Dakar (Senegal) als begin en eindpunt. 

De reis concentreert zich op de landen Senegal en Mauritaniƫ. We zijn drie in plaats van twee dagen in de Banc d'Arguin. Ook de Senegaldelta wordt wat intensiever bezocht met als extra onder meer een bezoek aan het reservaat Tocc Tocc waar de zeldzame West-Afrikaanse Lamentijn (zeekoe) voorkomt.

Daarnaast is het comfortgehalte van deze reis iets hoger. Het aantal reiskilometers bedraagt 2500 km. Dat is minder dan van de andere reizen. Verder is er slechts een kampeermoment en die is bovendien facultatief. Voor wie daar geen trek in heeft is er een goede hotelkamer als alternatief

Na aankomst in Dakar gaat de reis eerst naar het zuiden naar de Saloum-regio.  Deze regio grenst aan Gambia en vertoont wat betreft landschap en voorkomen van vogels veel met dit land. We bezoeken een gebied in de nabijheid van de kust (Palmarin) en een gebied dieper landinwaarts (Sokone).

Daarna gaan we over de Senegalese savanne naar de Senegaldelta. We bezoeken uiteraard het bekende park Djoudj op de (Senegalese) zuidoever en Diawling op de (Mauritaanse) noordoever.

Baie d'Etoile

Bij de Mauritaanse stad Rosso verkennen we de rijstvelden en maken we een trip door de met acacia's begroeide duinen waar veel roofvogels te zien zijn.

Na een korte stop in de Mauritaanse hoofdstad Nouakchott rijden we door naar de noordelijke Mauritaanse stad Nouadhibou. We bezoeken daar onder meer het uiterste puntje van het schiereiland Cap Blanc, de baie d'Etoile en de palmerie.

Na twee nachten Nouadhibou gaan we de Banc d'Arguin waar we drie nachten verblijven. Twee dagen bevinden we ons op zee om vanaf een arabische zeilboot naar de vogels te kijken. Voor avonturiers bestaat de mogelijkheid voor een tweedaagse trip naar het buitengaats gelegen eiland Arel. 

Op de Banc d'Arguin

De derde dag in de Banc d'Arguin rijden we via de Azzefall duinen naar de zuidelijke nederzetting NouĆ¢mghar waar we een gaan wadlopen door de mangroves. Na een spectaculaire rit over het strand keren we terug naar Nouakchott.

Bij Rosso gaan we de volgende dag met de ferry terug naar Senegal.  Daar bezoeken we het reservaat Tocc Tocc, bekend van de West-Afrikaanse lamentijn (zeekoe).

Op de laatste dag van de trip komen we op een schitterende plek in de oude koloniale stad Saint Louis bij van alle indrukken, alvorens we 's avonds in Dakar op het vliegtuig stappen terug naar huis.

_________________________________________________________________________________________________

DATA

Dakar - Banc d'Arguin - Dakar

20 januari 2019 t/m
3 februari 2019

26 januari 2020 t/m
9 februari 2020
 

_________________________________________________________________________________________________

DEELNEMERS

Bij deze reis is ruimte voor maximaal 9 deelnemers. Met 3 gidsen komt het reisgezelschap op 12 personen. Er zijn minimaal 6 deelnemers nodig voor een gegarandeerd vertrek.