"Bird watchers are the luckiest travellers; the Banc d’Arguin is arguably the best spot on the planet to indulge ornithological passions."
                                                                                                                                              -Lonely Planet-

 

(Foto: Marcel van Kammen)

West-Afrika is een boeiende vogellocatie. Niet alleen vanwege de exotische soorten, maar ook omdat veel van onze eigen vogels er ’s winters verblijven.

De Banc d’Arguin kennen we als winterverblijf van miljoenen steltlopers. Die een deel van het jaar de Waddenzee bevolken. Van groot belang voor de avifauna van ons land. De Senegaldelta, de eerste groene zone na de Sahara, doet er niet voor onder.

Miljoenen zang- en watervogels uit Europa mengen zich hier in de wintermaanden met de grote aantallen pelikanen, flamingo’s en andere tropische soorten. Een van de parken in de Senegaldelta, Djoudj, geldt als het op twee na belangrijkste vogelpark ter wereld.

We hebben drie reizen ontwikkeld waarbij de Banc d'Arguin en de Senegaldelta centraal staan en die ieder gekenmerkt worden door eigen accenten.   

Onze meest recente bestemming is het West-Afrikaans regenwoud. Vanuit Gambia reizen we naar Guinee, een land waar al 20 jaar geen toeristen zijn geweest. 

 

Namya

TRANSSAHARA

De klassieke Banc d’Arguin vogelreis, zoals we die al enkele jaren doen. Een Transsahara-reis van Marokko naar Gambia of terug, langs de westkust van Afrika. Over de scheidslijn van woestijn en oceaan. Heel veel vogels; heel veel diversiteit. 200 soorten is eenvoudig haalbaar!

 

 

 

 

 

Diawling

WETLANDS VAN WEST-AFRIKA

Nieuw is de reis waarbij we ons concentreren op de belangrijke wetlands van West-Afrika. De Banc d’Arguin, de parken van de Senegaldelta en de Saloum Delta in Senegal staan garant voor vele soorten en bijzondere waarnemingen. Ervaar West-Afrika tijdens deze bijzondere vogelreis.

 

  

 

 
 
Guinee Forrestiere

WEST-AFRIKAANS REGENWOUD

In november maken we een verkenningsreis van Dakar/Banjul naar Guinée en mogelijk het westen van Ivoorkust. Waar de afgelopen twintig jaar geen mens kwam vanwege oorlogen en ebola. Ornithologisch terra incognita. Met de focus op de laatste regenwouden van West-Afrika.

Voor echte avonturiers. 

 


 

 
(Foto: Wietze Janse)

VOGELS VAN DE WOESTIJN

Bij de deze reis staat het vogelleven in de woestijn centraal. We starten in de stad Dakhla waar we de Aousserd-regio en de Imlili-sebkha bezoeken. In Mauritanië bezoeken we de Banc d’Arguin en maken een een uniek uitstapje naar de Adrar-bergen in het binnenland. 

 


_______________________________________________________________________________________________________________

REISSCHEMA

VAN

T/M

JAAR

REIS

VAN - VIA - NAAR

PRIJS

SEIZOEN 2017 - 2018

 6 nov

22 nov

2017

West-Afrikaans regenwoud

Dakar/Banjul - Nzerekoré (Guinee)

VOL

 3-dec

17 dec

2017

Transsahara 

Dakar - Banc 'd Arguin - Agadir

VOL

 5 jan

22 jan

2018

Transsahara

Agadir - Banc d'Arguin - Dakar

€ 2.100

20 feb

 9 mrt

2018

Transsahara

Banjul - Marrakech/Agadir

€ 2.100

SEIZOEN 2018 - 2019

 8 okt

24 okt

2018

Transsahara (zie transsahara.org)

Marrakech - Atar - Dakar

€ 1.900

 5 nov

21 nov

2018

West-Afrikaans regenwoud

Dakar/Banjul - Nzerekoré (Guinee)

VOL

 4 dec

19 dec

2018

Vogels van de woestijn

Dakhla - Atar - Banc d'Arguin - Dakar

€ 2.100

 4 jan

20 jan

2019

Transsahara

Agadir/Marrakech - Dakar

€ 2.100

20 jan

  3 feb

2019

Wetlands van West-Afrika

Dakar - Banc d'Arguin - Dakar

€ 2.100

8 mrt

24 mrt

2019

Transsahara (vogeltrek)

Banjul - Marrakech/Agadir

€ 2.100

 

Inbegrepen bij de prijs: de vliegtickets, visa, het vervoer op locatie, de accommodatie, de maaltijden en niet alcoholische dranken, alle excursies (tenzij facultatief), gidsen, entree parken.

Er kan gekozen worden voor een eenpersoonskamer. De toeslag hiervoor is 200 euro. Er moet bij opgemerkt worden dat het niet altijd mogelijk zal zijn een eenpersoonskamer te krijgen. Dan zal er toch gedeeld moeten worden.

 

 

_______________________________________________________________________________________________ 

Onderstaande gefilmde samenvatting van de Marokko - Banc d'Arguin reis is gemaakt door Marc Plomp van het vogelinformatiecentrum Texel.

Hij maakte deze door ons georganiseerde reis samen met vogelkunstschilder Erik van Ommen en hoofd communicatie Vogelbescherming Nederland, Kees de Pater. Het resultaat van deze trip is te zien in Van Ommen's boek Het Waddenatelier.