VOGELS VAN DE WOESTIJN

 

 

De Adrar bergen

Een reis naar de Banc d'Arguin waarbij extra aandacht is voor de vogels van de woestijn. Met als belangrijkste extra's ten opzichte van de andere reizen een bezoek aan de Adrar-bergen in Mauritanië. De enige bergregio in de Sahara waarvoor momenteel geen negatief reisadvies geldt.

Het is zo langzamerhand onmogelijk om in de Sahara vogels waar te nemen. Vrij reizen in landen als Egypte, Libië, Algerije, Mali, Niger en Tsjaad is om redenen van veiligheid haast niet meer mogelijk. We moeten het doen met landen die door de uiterste rand van de grote Afrikaanse zandbak worden geraakt, zoals Marokko en Tunesië.

Op weg in de Banc d'Arguin

De enige veilige plekken in de (echte) Sahara om nog onbekommerd te vogelen zijn het door Marokko bezette deel van de Westelijke Sahara en Mauritanië. Een land dat recentelijk door de Franse overheid weer grotendeels veilig is verklaard (zie Opens internal link in current windowveiligheid

Tijdens deze reis bezoeken we naast de Banc d'Arguin en de parken Diawling en Djoudj in de Senegaldelta enkele vogelplekken in de Westelijke Sahara en de Adrar-regio in Mauritanië.

Mauritanië

In de Westelijke Sahara zijn dat naast Oued Jenna (doen we ook aan met de Transsahara-tocht) Sebkha Imlili. Een drooggevallen meer in de Sahara waar nog 150 poeltjes (met restpopulaties zoetwatervissen) voorkomen.

Ook de Adrar bergen zijn exclusief. We opereren hier vanuit Bab Sahara van de Nederlander Just Buma. Geërodeerde, zwartgeblakerde woestijnbergen tegen een achtergrond van roodgele zandduinen maken de Sahara hier op haar mooist.

Over wat we er aan vogels aantreffen is slechts summier informatie beschikbaar. Van een Engelse expeditie enkele jaren geleden weten we dat een relatief begroeid gebied - nog net in de WP - in de omgeving van Ouadane verrassend veel vogels bevatte, waaronder enkele soorten die niet eerder in de WP zijn waargenomen.

Naast deze typische woestijngebieden bezoeken we op deze tocht uiteraard ook de Banc d'Arguin en de parken Djoudj en Diawling in de Senegal-delta.

_________________________________________________________________________________________________

DATA

Dakhla - Dakar

4 december 2018 t/m
19 december 2018
 

_________________________________________________________________________________________________

DEELNEMERS

Bij deze reis is ruimte voor maximaal 10 deelnemers Met 2 gidsen komt het reisgezelschap op 10 personen. Er zijn minimaal 6 deelnemers nodig voor een gegarandeerd vertrek.